Chcete sa vyhnúť zápalom v tele?

12.03.2021

Veda určila ukazovateľ, kedy je organizmus na 90% chránený pred chronickými zápalmi, ktoré sú predzvesťami civilizačných ochorení. Hodnota je daná pomerom 3:1. Je to pomer dvoch esenciálnyh tukov na bunkových membránach našich buniek. Ak tento pomer máme 1:3 a menej, pravdepodobnosť, že ochorieme na civilizačné ochorenia, ako infarkt, mŕtvica, rakovina, cukrovka či artritída sa zníži o 90%. Správny pomer získame správnym zložením stravy.

Veľmi častým problémom je, že v strave máme nízky podiel omega-3 mastných kyselín voči omega-6 mastným kyselinám. Oboje sú pre telo dôležité, ale ich príjem by sa mal pohybovať v pomere maximálne 3:1. Teda 1 diel omega 6-mastných kyselín ku 3 dielom omega 3-mastných kyselín. V našej populácii je však príjem omega-6 mastných kyselín mnohonásobne vyšší. Prijímame ich najmä v mäse, vajciach a v niektorých rastlinných olejoch, čo môže podporiť vznik zápalov, poruchy imunity a chronických ochorení.

V minulosti tento nepomer ľudia vyrovnávali rybím olejom. Skôr narodení, si určite pamätáte na "obľúbený" rybí olej, ktorý nás v detstve mamičky nútili prehĺtať. Rybí olej však odvtedy ako výživový doplnok prešiel širokým výskumom a premenou.

Kvalitný výživový doplnok Marine Omega obsahuje:

  • Morský rybí olej (kyselina EPA a DHA)
  • Kyseliny EPA a DHA sú dôležité pre obnovu a rast
  • Výťažok z krilla
  • Silný antioxidačný karotenoid astaxantín (má 100x silnejšiu antioxidačnú kapacitu ako vitamín E)

Prečo sú dôležité omega-3 mastné kyseliny?

Omega-3 mastné kyseliny (EPA - eikozapentaénová kyselina a DHA - dokozahexaénová kyselina) hrajú dôležitú úlohu pri správnej tvorbe bunkových membrán a ovplyvňujú mnohé metabolické procesy v našom tele. Patria medzi esenciálne mastné kyseliny, čo znamená, že si ich naše telo nevie vyrobiť. Preto je dôležité zabezpečiť ich dostatočný príjem v strave, alebo výživovým doplnkom najmä kvôli ich pozitívnym účinkom na:

  • naše cievy (znižujú pravdepodobnosť vzniku zrazenín a pozitívne ovplyvňujú prietok krvi),
  • udržanie správnej hladiny cholesterolu (znižujú hladinu triacylglycerolov),
  • správnu činnosť mozgu (zlepšujú koncentráciu a pamäť, bojujú proti depresiám),
  • sietnicu oka (bojujú proti makulárnej degenerácii),
  • zdravé srdce (pomáhajú znižovať krvný tlak a znižujú riziko infarktu myokardu).
  • správne fungovanie kĺbov
  • zabezpečujú správne vstrebávanie vitamínov rozpustných v tukoch (vitamíny A, D, E, K)

Výživový doplnok Marine Omega, obsahuje aj výťažok z krilla.

Čo to je krill?

Krill je pancierovka antarktická Euphausia superba ktorá je:

  • zdrojom lipidových extraktov kyselín EPA a DHA
  • prirodzene obsahuje karotenoidy astaxantin, ktorý chráni lipidy (tuky) pred poškodením
  • slúži ako potrava pre vodné živočíchy, napr. aj veľryby a tie ako jediné cicavce nemajú rakovinu
  • dôležitý základ pre potravinové doplnky
  • výrazným zdrojom nenasýtených mastných kyselín
  • využívaným zdrojom omega-3 mastných kyselín

Chov tejto pancierovky (jej produkcia) je uznaný ako udržateľný zo strany Marine Stewardship Council (MSC), popredného celosvetového programu certifikácie a eko označovania pre udržateľné získavanie morských plodov a ingrediencií.

Ak máte záujem o produkt, kliknite sem. Pre tých, ktorí chcú VIP cenu, stačí sa mi ozvať: https://www.katkakellerova.sk/kontakt/