Chcete sa vyhnúť zápalom v tele?
Veda určila ukazovateľ, kedy je organizmus na 90% chránený pred chronickými zápalmi, ktoré sú predzvesťami civilizačných ochorení. Hodnota je daná pomerom 3:1. Je to pomer dvoch esenciálnyh tukov na bunkových membránach našich buniek. Ak tento pomer máme 1:3 a menej, pravdepodobnosť, že ochorieme na civilizačné ochorenia, ako infarkt, mŕtvica, rakovina, cukrovka či artritída sa zníži o 90%. Správny pomer získame správnym zložením stravy.
Veľmi častým problémom je, že v strave máme nízky podiel omega-3 mastných kyselín voči omega-6 mastným kyselinám. Oboje sú pre telo dôležité, ale ich príjem by sa mal pohybovať v pomere maximálne 3:1. Teda 1 diel omega 6-mastných kyselín ku 3 dielom omega 3-mastných kyselín. V našej populácii je však príjem omega-6 mastných kyselín mnohonásobne vyšší. Prijímame ich najmä v mäse, vajciach a v niektorých rastlinných olejoch, čo môže podporiť vznik zápalov, poruchy imunity a chronických ochorení.
V minulosti tento nepomer ľudia vyrovnávali rybím olejom. Skôr narodení, si určite pamätáte na "obľúbený" rybí olej, ktorý nás v detstve mamičky nútili prehĺtať. Rybí olej však odvtedy ako výživový doplnok prešiel širokým výskumom a premenou.
Kvalitný výživový doplnok Marine Omega obsahuje:
- Morský rybí olej (kyselina EPA a DHA)
- Kyseliny EPA a DHA sú dôležité pre obnovu a rast
- Výťažok z krilla
- Silný antioxidačný karotenoid astaxantín (má 100x silnejšiu antioxidačnú kapacitu ako vitamín E)
Prečo sú dôležité omega-3 mastné kyseliny?
Omega-3 mastné kyseliny (EPA - eikozapentaénová kyselina a DHA - dokozahexaénová kyselina) hrajú dôležitú úlohu pri správnej tvorbe bunkových membrán a ovplyvňujú mnohé metabolické procesy v našom tele. Patria medzi esenciálne mastné kyseliny, čo znamená, že si ich naše telo nevie vyrobiť. Preto je dôležité zabezpečiť ich dostatočný príjem v strave, alebo výživovým doplnkom najmä kvôli ich pozitívnym účinkom na:
- naše cievy (znižujú pravdepodobnosť vzniku zrazenín a pozitívne ovplyvňujú prietok krvi),
- udržanie správnej hladiny cholesterolu (znižujú hladinu triacylglycerolov),
- správnu činnosť mozgu (zlepšujú koncentráciu a pamäť, bojujú proti depresiám),
- sietnicu oka (bojujú proti makulárnej degenerácii),
- zdravé srdce (pomáhajú znižovať krvný tlak a znižujú riziko infarktu myokardu).
- správne fungovanie kĺbov
- zabezpečujú správne vstrebávanie vitamínov rozpustných v tukoch (vitamíny A, D, E, K)
Výživový doplnok Marine Omega, obsahuje aj výťažok z krilla.
Čo to je krill?
Krill je pancierovka antarktická Euphausia superba ktorá je:
- zdrojom lipidových extraktov kyselín EPA a DHA
- prirodzene obsahuje karotenoidy astaxantin, ktorý chráni lipidy (tuky) pred poškodením
- slúži ako potrava pre vodné živočíchy, napr. aj veľryby a tie ako jediné cicavce nemajú rakovinu
- dôležitý základ pre potravinové doplnky
- výrazným zdrojom nenasýtených mastných kyselín
- využívaným zdrojom omega-3 mastných kyselín
Chov tejto pancierovky (jej produkcia) je uznaný ako udržateľný zo strany Marine Stewardship Council (MSC), popredného celosvetového programu certifikácie a eko označovania pre udržateľné získavanie morských plodov a ingrediencií.
Ak máte záujem o produkt, kliknite sem. Pre tých, ktorí chcú VIP cenu, stačí sa mi ozvať: https://www.katkakellerova.sk/kontakt/